Cukrářská výroba a kurzy
Dorty, dezerty a čokoláda

Croquembouche – dort složený z profiterolek

image/svg+xmlLayer 1

Pokud hledáte pro váš slavnostní de dezert, který je rozhodně impozantní a přitom velmi lahodný a tradiční, pak je to právě Croquembouche (krokánbuš). Jedná se o tradiční francouzský slavnostní dort , který tvoří profiteroly z odpalovaného těsta plněné vanilkový cukrářským krémem s karamelovou krustou navrch . Dekorován je griliášem tzv. nougatine, karamelovými dekoracemi, pastiláží (cukrové dekorace), tradiční pavučinou z taveného cukru, či živými květy.

 Nejčastěji ho lze spatřit v podobě impozantní duté věže, ale provedení mohou být v rozmanitých tvarech. Náplně je možné zhotovit v mnoha variacích, například piemontský lískový ořech, pistácie , karamel, čokoláda , či méně tradiční ovocné provedení – , malina, černý rybíz, meruňka, divoká švestka atd.

Cena Croquembouche:

Cena croquembouche začíná od 2400,- / 20 porcí. Dále se cena odvíjí od počtu porcí a náročnosti provedení ( květy z karamelu, živé květy, griliášové dekorace)
Croquembouche
4500,-
25 porcí
Croquembouche
11500,-
3 patra , 80 porcí
Croquembouche kužel
14000,-
100porcí
Croquembouche classic – kužel:
20porcí/2800,-
30porcí/4200,-
40porcí/5400,-
80porcí/10400,-
Croquembouche Hyacint
4200,-
Přejít nahoru