Cukrářská výroba a kurzy
Dorty, dezerty a čokoláda

Chocolatier, pattissier a lektor Lucie Průšová

image/svg+xmlLayer 1
  • 2019 - doposud - Domori academy- ambassador - technologie zpracování čokolády, agronomie, senzorika, technologie výroby gelato

  • 2019 - vzdělávání dětí a studentů odborných gastronomických škol, spolupráce s projektem - Kulinářské umění

  • 2017 - doposud - otevření nové cukrářské provozovny v Psáry - výroba dezertů a čokoládových cukrovinek, tématické kurzy

  • 2016 - doposud - stáže a spolupráce - Le Sablon Padova - Luca Scandaletti ( Pierre Marcolini, Le Calandre 3Michelin Star ) ,Itálie - výroba italských dezertů, pečiva a čokoládových cukrovinek,

  • 2014 - 2018 výroba čokolády pro projekt kolekce čokolád *Rozbíjím se*

  • 2013 - doposud - Lucie Průšová - cukrárna se zakázkovou výrobou www.cukrarske-studio.cz

  • 2011 - 2013 - šéfcukrář - La Degustation Bohéme Bourgeoise, 1 Michelin star restaurant (Ambiente)

  • 2008 – 2011 - šéfcukrář, vedoucí cukrárny - Jihoměstský pivovar, s.r.o. - chod cukrářské výroby, sestavování receptur, haccap

  • 2007 - odborná stáž v cukrářské škole CFA regional de Saint Louis

  • 2005 – 2006 -pracovní stáž v rodinné cukrárně na jihu Francie - J.F. & Nadine Musso, Patisserie – chocolaterie La Provensal - výroba dezertů, pečiva, čokoládových bonbónů a cukrovinek dle tradičních francouzských receptur a technologií

  • 2000 – 2008 - aktivní spolupráce s cukrářským studiem Mirky Slavíkové

Cukrářské výrobě se věnuji od roku 2000. Specializuji se na slavnostní dorty, dezerty, čokoládu, zmrzlinu i cukrovinek z kvalitních ingrediencí a originálních cukrářských dekorací. Praxi jsem odstartovala po maturitě pracovní zkušeností v rodinné cukrárně na jihu Francie – Le Provencal. Další cenné pracovní zkušenosti jsem sbírala jak v zahraničí, tak i v Čechách, z nichž nejcennější byla jistě pozice šéfcukráře La Degustation, nebo pracovní spolupráce s Le Sablon – Padova Itálie. Další cennou zkušeností mi byla účast na mezinárodních i domácích soutěží. Nadále sleduji moderní světové trendy a navštěvuji světově cukrářské výstavy a veletrhy, stáže a kurz. Díky 17ti leté cukrářské praxi jsem v roce 2013 začala provozovat cukrářské kurzy.

Soutěže:

Přejít nahoru