Navigation

Cukrářská výroba a kurzy

Dorty, dezerty a čokoláda

Croquembouche – dort složený z profiterolek

Pokud hledáte pro váš slavnostní de dezert, který je rozhodně impozantní a přitom velmi lahodný a tradiční, pak je to právě Croquembouche (krokánbuš). Jedná se o tradiční francouzský slavnostní dort , který tvoří  profiteroly z odpalovaného těsta plněné vanilkový cukrářským krémem s karamelovou krustou navrch . Dekorován je griliášem tzv. nougatine, karamelovými dekoracemi, pastiláží (cukrové dekorace), tradiční pavučinou z taveného cukru, či živými květy. Nejčastěji ho lze spatřit v podobě impozantní duté věže, ale provedení mohou být v rozmanitých tvarech. Náplně je možné zhotovit v mnoha variacích, například piemontský lískový ořech, pistácie , čokoláda , či méně tradiční ovocné provedení - citrón, malina, mučenka, černý rybíz atd.

 

Cena Croquembouche:

Cena croquembouche začíná  od 2400,- / 20 porcí. Dále se cena odvíjí od počtu porcí a náročnosti provedení ( květy z karamelu, živé květy, griliášové dekorace)

  1. Croquembouche  - 25 porcí  / 4500,-
  2. Croquembouche, - 3 patra , 80 porcí /11500,-
  3. Croquembouche kužel - 100porcí/14000,-:
  4. Croquembouche Hyacint  - 4200,-
  5. Croquembouche classic - kužel:
  • 20porcí/2800,-
  • 30porcí/4200,-
  • 40porcí/5400,-
  • 80porcí/10400,-

Sdílejte na: