Pokud hledáte pro váš slavnostní de dezert, který je rozhodně impozantní a přitom velmi lahodný a tradiční, pak je to právě Croquembouche (krokánbuš). Jedná se o tradiční francouzský slavnostní dort , který tvoří profiteroly z odpalovaného těsta plněné vanilkový cukrářským krémem s karamelovou krustou navrch . Dekorován je griliášem tzv. nougatine, karamelovými dekoracemi, pastiláží (cukrové dekorace), tradiční pavučinou z taveného cukru, či živými květy. Nejčastěji ho lze spatřit v podobě impozantní duté věže, ale provedení mohou být v rozmanitých tvarech. Náplně je možné zhotovit v mnoha variacích, například piemontský lískový ořech, pistácie , čokoláda , či méně tradiční ovocné provedení - citrón, malina, mučenka, černý rybíz atd.
Cena Croquembouche:
Cena croquembouche začíná od 2400,- / 20 porcí. Dále se cena odvíjí od počtu porcí a náročnosti provedení ( květy z karamelu, živé květy, griliášové dekorace)
- Croquembouche - 25 porcí / 4500,-
- Croquembouche, - 3 patra , 80 porcí /11500,-
- Croquembouche kužel - 100porcí/14000,-:
- Croquembouche Hyacint - 4200,-
- Croquembouche classic - kužel:
- 20porcí/2800,-
- 30porcí/4200,-
- 40porcí/5400,-
- 80porcí/10400,-