Cukrářská výroba a kurzy
Dorty, dezerty a čokoláda
image/svg+xmlLayer 1

Vítejte na stránkách cukrářského studia

image/svg+xmlLayer 1

Cukrářskou filozofií Lucie Průšové je podávat cukrařinu v nejčistším slova smyslu. Základním stavebním kamenem je kvalita surovin, jejich znalost a šetrné zpracování zaručuje kvalitu chuti i zdravotní nezávadnost. Též je pro mě důležitý původ surovin a jejich cesta, za jakých podmínek byly pěstovány, či zpracovány, podporovat kvalitní regionální produkty drobných živnostníků. Prioritou je prezentovat cukrářské výrobky tak, jak nám předepisují původní cukrářská pravidla s ohledem na současné hygienické požadavky, jejichž pevná pravidla jsou zakotvena již v počátku 19. století. V nabídce naleznete výrobky z cukrářských krémů, francouzských pěn, bavorských krémů, krémů ganache atd., i různé typy korpusů – od ženevského těsta, biscuit jaconde, moelleux až po briošky. Žádné univerzální krémy ani těsta!

Previous slide
Next slide
Cukrářské studio využívá pro své výrobky vždy nejkvalitnější a čerstvé suroviny. Inspiraci čerpám především v tradiční prvorepublikové cukrařině a studii francouzské cukrařiny v odborných zahraničních seminářích, kurzech a literatury. Francouzské a původní české receptury mají k sobě velice blízko a vytváří báječnou harmonii chuti a estetického provedení dortů, cukrovinek a dezertů.
Pro cukrářské výrobky používáme výhradně kvalitní suroviny jako je živočišná smetana, máslo, pravé čokolády značky Domori, Pralus, pravá vanilka, čistá ovocná pyré a čerstvé ovoce.

Zásadně nepoužíváme ztužovače, syntetická aromata, rostlinné tuky a jiná aditiva . Pro cukrářské výrobky využíváme regionální zdroje a další produkty z farem.

Previous slide
Next slide
Previous slide
Next slide
Lze zhotovit bezlepkové dorty, i výrobky se sníženým glykemickým indexem, bez použití umělých sladidel. Vhodné především pro diabetiky. V obou případech vycházím z osobních zkušeností, tedy i ověřených receptur.
Cukrářské výrobky lze přizpůsobit různým typům potravinových alergií a citlivosti na různé typy surovin. Standardně vylučuji veškeré konzervanty a éčka, snažím se omezit používání potravinářských barviv,pokud lze jsou použita přírodní – řepa, karotka atd.
Přejít nahoru